Home / Vis recepten / Kabeljauw Traybake

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram Kabeljauwfilets
  • 500 gram Krielaardappelen
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 stuk Rode ui
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Citroensap
  • naar smaak Zout en peper

Recept voor kabeljauw traybake

Deze smaakvolle traybake bevat malse kabeljauwfilets, geroosterde krielaardappelen, cherrytomaten en rode uien. De Mediterrane kruiden en olijfolie geven het gerecht een verfijnde, aromatische smaak die perfect past bij een gezonde maaltijd.

15 min. bereiden 35 min. in de oven 9 ingrediënten 4 personen
Kabeljauw Traybake

Zo maak je 'm

Je maakt deze heerlijke Kabeljauw Traybake in 9 eenvoudige stappen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de krielaardappelen doormidden en snijd de rode ui in grove stukken.
  3. Leg de aardappelen, cherrytomaten en rode ui in een grote ovenschaal.
  4. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano, paprikapoeder, zout en peper.
  5. Bak de groenten en aardappelen 25 minuten in de oven.
  6. Haal de schaal uit de oven, leg de kabeljauwfilets bovenop en besprenkel met citroensap.
  7. Bak nog 10-12 minuten tot de vis gaar en sappig is.
  8. Serveer warm, eventueel met een frisse salade of knapperig brood.

Gerelateerde recepten

Witte Vis en Groente Traybake
vis
Witte Vis en Groente Traybake
Totale tijd: 50 min.
DALL·E 2025-01-25 20.38.58 - A tasty salmon and vegetable traybake with roasted cherry tomatoes, broccoli, and potatoes, drizzled with olive oil and lemon, served in a rustic baki
vis
Zalm en Groente Traybake
Totale tijd: 55 min.