Home / Vlees recepten / Kippendijen Traybake

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gram Kippendijen
  • 500 gram Krielaardappelen
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 stuk Rode ui
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • naar smaak Zout en peper

Recept voor kippendijen traybake

Deze smaakvolle traybake combineert sappige kippendijen met geroosterde krielaardappelen, cherrytomaten en rode uien. De Mediterrane kruiden en olijfolie geven het gerecht een rijke, aromatische smaak die perfect past bij een doordeweekse maaltijd.

15 min. bereiden 40 min. in de oven 8 ingrediënten 4 personen
Kippendijen Traybake

Zo maak je 'm

Je maakt deze heerlijke Kippendijen Traybake in 9 eenvoudige stappen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de krielaardappelen doormidden en snijd de rode ui in grove stukken.
  3. Leg de aardappelen, cherrytomaten en rode ui in een grote ovenschaal.
  4. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano, paprikapoeder, zout en peper.
  5. Leg de kippendijen bovenop de groenten en wrijf ze in met wat extra olijfolie en kruiden.
  6. Bak de traybake 35-40 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten mooi geroosterd zijn.
  7. Serveer warm, eventueel met een frisse salade of knapperig brood.

Gerelateerde recepten

test
vlees
DALL·E 2025-01-25 20.45.55 - A flavorful chicken and vegetable traybake with roasted bell peppers, zucchini, cherry tomatoes, and red onions, seasoned with Mediterranean spices an
vlees
Kip en Groente Traybake
Totale tijd: 50 min.
Runderreepjes Traybake
vlees
Runderreepjes Traybake
Totale tijd: 50 min.