Home / Vegetarische recepten / Paddenstoelen en Rode Paprika Traybake

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram Wilde paddenstoelenmix (bijv. kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
  • 1 stuk Rode paprika
  • 500 gram Krielaardappelen
  • 1 stuk Rode ui
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde tijm
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • naar smaak Zout en peper

Recept voor paddenstoelen en rode paprika traybake

Deze smaakvolle vegetarische traybake combineert een mix van wilde paddenstoelen met geroosterde rode paprika, krielaardappelen en rode ui. De Mediterrane kruiden en olijfolie zorgen voor een diepe, hartige smaak.

15 min. bereiden 35 min. in de oven 9 ingrediënten 4 personen
Paddenstoelen en Rode Paprika Traybake

Zo maak je 'm

Je maakt deze heerlijke Paddenstoelen en Rode Paprika Traybake in 9 eenvoudige stappen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Halveer de krielaardappelen en snijd de rode paprika en rode ui in grove stukken.
  3. Verdeel de aardappelen, paprika en ui over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  4. Bestrooi met tijm, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper en meng goed.
  5. Bak de groenten en aardappelen 25 minuten in de oven.
  6. Haal de schaal uit de oven en voeg de wilde paddenstoelen toe.
  7. Besprenkel met een beetje extra olijfolie en bak nog 10-12 minuten tot de paddenstoelen zacht en goudbruin zijn.
  8. Serveer warm, eventueel met een frisse yoghurtdip of knapperig brood.

Gerelateerde recepten

Mexicaanse Nacho Traybake
vegetarisch
Mexicaanse Nacho Traybake
Totale tijd: 22 min.
Gemini_Generated_Image_pyec0apyec0apyec
vegetarisch
Traybake met zoete aardappel en pinda-limoendressing
vegetarisch