Home / Vis recepten / Zeebaars en Rode Paprika Traybake

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram Zeebaarsfilets
  • 1 stuk Rode paprika
  • 500 gram Krielaardappelen
  • 1 stuk Rode ui
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Citroensap
  • naar smaak Zout en peper

Recept voor zeebaars en rode paprika traybake

Deze lichte en smaakvolle traybake combineert malse zeebaarsfilets met geroosterde rode paprika, krielaardappelen en rode ui. De Mediterrane kruiden en olijfolie zorgen voor een heerlijk gebalanceerde en voedzame maaltijd.

15 min. bereiden 35 min. in de oven 9 ingrediënten 4 personen
Zeebaars en Rode Paprika Traybake

Zo maak je 'm

Je maakt deze heerlijke Zeebaars en Rode Paprika Traybake in 10 eenvoudige stappen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Halveer de krielaardappelen en snijd de rode paprika en rode ui in grove stukken.
  3. Leg de aardappelen, paprika en ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  4. Bestrooi met oregano, paprikapoeder, zout en peper en meng goed.
  5. Bak de groenten en aardappelen 25 minuten in de oven.
  6. Haal de schaal uit de oven en leg de zeebaarsfilets bovenop de groenten.
  7. Besprenkel de vis met citroensap en een beetje extra olijfolie.
  8. Bak nog 10-12 minuten tot de vis gaar en sappig is.
  9. Serveer warm, eventueel met een frisse salade of een yoghurtdip.

Gerelateerde recepten

Witte Vis en Groente Traybake
vis
Witte Vis en Groente Traybake
Totale tijd: 50 min.
DALL·E 2025-01-25 20.38.58 - A tasty salmon and vegetable traybake with roasted cherry tomatoes, broccoli, and potatoes, drizzled with olive oil and lemon, served in a rustic baki
vis
Zalm en Groente Traybake
Totale tijd: 55 min.
Kabeljauw Traybake
vis
Kabeljauw Traybake
Totale tijd: 50 min.