Home / Vis recepten / Witte Vis en Groente Traybake

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram Witte visfilets (bijv. kabeljauw of schelvis)
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Gele paprika
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 stuk Rode ui
  • 500 gram Krielaardappelen
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Citroensap
  • naar smaak Zout en peper

Recept voor witte vis en groente traybake

Deze heerlijke traybake combineert malse witte visfilets met geroosterde paprika's, cherrytomaten, rode uien en krielaardappelen. De mediterrane kruiden en olijfolie zorgen voor een rijke en aromatische smaak, ideaal voor een gezonde en eenvoudige maaltijd.

15 min. bereiden 35 min. in de oven 11 ingrediënten 4 personen
Witte Vis en Groente Traybake

Zo maak je 'm

Je maakt deze heerlijke Witte Vis en Groente Traybake in 10 eenvoudige stappen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de paprika's en rode ui in grove stukken en halveer de krielaardappelen.
  3. Doe de paprika's, uien, tomaten en aardappelen in een grote ovenschaal.
  4. Besprenkel met olijfolie, oregano, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed.
  5. Bak de groenten 20 minuten in de oven.
  6. Haal de schaal uit de oven en leg de witte visfilets bovenop de groenten.
  7. Besprenkel de vis met citroensap en een beetje extra olijfolie.
  8. Bak nog 10-15 minuten tot de vis gaar is en de groenten mooi geroosterd zijn.
  9. Serveer warm, eventueel met vers brood of een groene salade.

Gerelateerde recepten

Zeebaars en Rode Paprika Traybake
vis
Zeebaars en Rode Paprika Traybake
Totale tijd: 50 min.
DALL·E 2025-01-25 20.47.01 - A delicious shrimp and vegetable traybake with roasted bell peppers, cherry tomatoes, and zucchini, seasoned with Mediterranean spices and olive oil,
vis
Garnalen en Groente Traybake
Totale tijd: 45 min.
Gamba Traybake
vis
Gamba Traybake
Totale tijd: 50 min.